HEBAT ENDI ABID OPO SYETANE ?

0
97

Ono abid tangi tengah wengi, arep qiyamu lail

Syetane gudo “mbok ora usah tangi mongsone lagi atis”

Abid : “ora, aku kudu tangi, sholat ben cedak karo sing murbahing dumadi”
Syetan : “yowis kono, nanging ojo suwe-suwe mundak sesuk nek kerjo lemes mergo ngantuk”
Abid : “yo ora, kanjeng nabi dawuh, sing sopo wonge sholat wengi, isuke bakal seger lan trengginas”
Syetan : “wah sampean pancen hebat”

Kiro-kiro jam 2 bengi Abid tumandang menyang kolah, wudlu’ terus sholat kanti suwe lan khusuk
Sak wuse sholat deknene rumongso trengginas, banjur metu soko omah, nyawang ngalor, ngidul, ngetan lan ngulon, katon sepi ora ono beneke menungso, banjur dangak weruh bulan padang blolok-blolok, terus atine kondo “wah wong sak kampung turu kabeh aku dewe sing tangi lan sholat wengi”

Mekaten poro sedulur ceritane abid sing rumongso paling pinter lan paling sregep, wis ora perlu belajar maneh, jebule goblok. blok… blok… blok..
Mugi manfaati. Sugeng enjang.

Limbangan.16 september 2016.

Wong gunung.

TINGGALKAN KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here